Evenimente, conferințe, 
activități de informare și educație juridică 

   Consecventă în convingerea că transparenţa este un factor esenţial pentru îmbunătăţirea imaginii justiţiei, Curtea de Apel Alba Iulia a manifestat constat preocuparea de a mediatiza evenimentele desfăşurate la nivelul instanţei, atât cele obişnuite anuale, cum ar fi şedinţa de bilanţ sau ziua porţilor deschise dar şi cele ocazionale la care Curtea de Apel Alba Iulia a participat ca organizator sau prin reprezentanţi.
      În ultimii ani Curtea de Apel Alba Iulia a iniţiat şi derulat în parteneriat cu alte instituţii din sistemul judiciar dar şi cu instituţii de învăţământ locale, mai multe acţiuni de informare şi educaţie juridică, care au fost foarte apreciate atât de beneficiarii direcţi, elevi şi studenţi, cât şi de către opinia publică.

Mobirise

Procesul simulat „Baltagul” la Curtea de Apel Alba Iulia în săptămâna „Şcoala Altfel”

Parteneriatul Curţii de Apel Alba Iulia şi a Liceului de Arte “Regina Maria” are un deziderat concret: educaţia juridică a tinerei generaţii realizată cu speranţa într-un viitor mai bun pentru ei, într-o lume mai educată şi mai dreaptă. Un exemplu de succes în sens a fost procesul simulat „Baltagul” desfăşurat în 18.04.2019 în sala de judecată a instanţei în regia şi interpretarea tinerilor elevi din clasa a XI-a, care au realizat o inedită punere în scenă, imaginând un final judiciar al celebrului roman în care criminalii oierului Nichifor Lipan au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare şi plata unor daune morale în valoare de 300 de oi. Numărul foarte mare de vizualizări şi de preluări în mass-media a materialului de presă realizat cu această ocazie ne-a dat convingerea că astfel de acţiuni alternative de educaţie juridică sunt de impact şi merită încurajate în continuare..
Link articole de presa eveniment: ALBA24, EVZ

Ziua Justiţiei 2019.
Expoziţia „Justiţia în Artă. Arta Justiţiei”

Joi, 20.06.2019, Curtea de Apel Alba Iulia a marcat într-un mod inedit „Ziua Justiţiei” prin organizarea vernisajului „Justiţia în Artă, Arta Justiţiei'' unde au fost expuse 26 de lucrări plastice (pictură, desen, gravură, mulaj) prin care elevi ai Liceului de Artă ''Regina Maria'' Alba Iulia şi-au exprimat viziunea artistică despre „Justiţie”, ca temă de inspiraţie. Expoziţia este un eveniment derulat în cadrul parteneriatului de educaţie juridică încheiat în martie 2019 între Curtea de Apel Alba Iulia şi Liceul de Arte „Regina Maria”. În contextul mai larg al cooperării dintre Ministerul Educaţiei, Ministerul Justiţiei şi celelalte instituţii din sistemul judiciar pe tema educaţiei juridice, care a devenit încet, încet un subiect tot mai prezent în agenda publică din ultimii ani, parteneriatul dintre cele două instituţii a apărut firesc; creativitatea şi spontaneitatea elevilor şi profesorilor din cadrul Liceului de Arte s-a îmbinat în mod fericit cu dorinţa Curţii de Apel Alba Iulia de a diversifica şi a face mai interesante activităţile de educaţie juridică desfăşurate până atunci.

Link articole de presă eveniment: AGERPRESS ALBA24 JUSTITIAPROCETATEAN

Contact

Str. I.C.Bratianu, nr.1
Alba Iulia, 510118
E-mail: ca-albaiulia@just.ro
Tel.:+40 258 810 289
+40 258 810 2932
Fax: +40 258 810 293

Urmărește-ne 
Informații utile